"2017 imal tarihli bulunmayan ilaç, 19 şubat'ta ortaya çıktı.."

2017-imal-tarihli-bulunmayan-ilac-19-subatta-ortaya-cikti

TEİS Genel Başkanı Nurten Saydan, Başkent Gazetesine önemli açıklamalar yaptı.


11 Mart 2019 12:44

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Başkanı Nurten Saydan, 19 Şubat ilaç zamları sürecinde yaşanan sıkıntı konusunda, önceki gün Başkent Gazetesine yaptığı açıklamada, ciddi ithamlarda bulundu.

Saydan, uzun süredir sıkıntısı çekilen kimi ilaçların, fiyat artışlarının geçerli olduğu 19 şubat tarihinden itibaren otaya çıktığını anlatarak;

"Daha önce imal veya ithal edilen ilaçların son kullanma tarihlerine baktığımızda 2019-2020 yılları olduğunu gördük. Şunu merak ediyoruz, bu ilaçlar “ilaç tedarik sorunu “ yaşanırken neredeydiler ?" dedi.

Sanki mucize..!

19 Şubat günü ilaçlarda adeta bir mucizeye şahit olduklarını ifade eden Saydan;

"İlaç fiyat artışının yaşandığı süreçte bir çok ilaçta yaşanan sıkıntı sonrası yaşananlar, eczacıları hayrete düşürmekte. Örneğin; bir gün önce depolarda olmayan ilaçlar, zam aldıkları gece boyunca Anadolu’yu kat ederek depolara ulaştı, adeta bir mucize yaşandı." dedi.

2017 imal tarihli bulunmayan ilaç, 19 şubat'ta nasıl ortaya çıktı?

“İlacın kime ne zaman lazım olacağı belli olmaz” diyen Saydan, ilaçların bir gecede Türkiye’nin her yerine ilaç ulaştığını anlatarak;

"19 şubat 2019 Salı sabahı ilaçlarımız eczanelerimize gelmeye başladı. İlaçlara baktığımız zaman imal tarihlerini 2017-2018 yılları olduğunu tespit ettik. Daha önce imal veya ithal edilen ilaçların son kullanma tarihlerine baktığımızda 2019-2020 yılları olduğunu gördük. Şunu merak ediyoruz, bu ilaçlar “ilaç tedarik sorunu“ yaşanırken neredeydiler ?

Daha ilginci Türkiye’nin her yerine bir gecede bulunmayan ilaçlar nasıl ulaştı? Nerede bekliyorlardı? Yetkililerin bu sorulara cevap bulması gerektiğini düşünüyoruz.” değerlendirmesini yaptı.

Şu an 600 eczacının ruhsatının askıda olduğunu da belirten Saydan, “Eczacıların ciddi sıkıntıları var, kapatabilen kapatıyor kapatamayan ise zorluklarla boğuşuyor. Oysa eczacılar ekonomik sıkıntıyı hissetmeden eczacılık yapmalılar ama bu ülkemizde çok mümkün olmuyor.” dedi.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz