41. Dönem 2. Bölgelerarası Toplantı Kocaeli’nde başladı..

41-donem-2-bolgelerarasi-toplanti-kocaeli-rsquo-nde-basladi

Kocaeli'nde başlayan 41. Dönem 2. Bölgelerarası Toplantı 3 gün sürecek.


13 Aralık 2018 19:29

Kocaeli'de bugün başlayan 41. Dönem 2. Bölgelerarası Toplantının açılış konuşmasını yapan Türk Eczacıları Birliği (TEB) Başkanı Erdoğan Çolak; “Yasamızın da bize verdiği görevin bir parçası olarak yerli ilacı destekliyoruz. Meslek örgütü olarak üretimin içinde yerimizi alıyoruz” dedi.

TEB'in duyurusu şöyle:

41. Dönem 2. Bölgelerarası Toplantı Kocaeli’nde Başladı

41. Dönem 2. Bölgelerarası Toplantı, 13 Aralık Perşembe günü Kocaeli’nde başladı. Üç gün sürecek olan toplantının açılış törenine; Kocaeli İl Sağlık Müdürü, Kocaeli Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü, Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti ve Denetleme Kurulu Üyeleri, Yüksek Haysiyet Divanı Üyeleri, Bölge Eczacı Odalarının Başkan, Yönetici ve Delegeleri, Tüm Eczacı Kooperatifleri Birliği Başkan ve Yöneticileri, Birim Eczacı Kooperatiflerinin Başkan ve Yöneticileri, akademik meslek birlikleri temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, eczacılık fakülteleri öğretim üyeleri katıldı.

Toplantının açılış töreninde konuşan 31. Bölge Kocaeli Eczacı Odası Başkanı Ecz. Bilal Arpacı, toplantıya ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Sağlığın ulaşılabilir olmasını savunduklarını ifade eden Arpacı:

“Herkesin eşit sağlık hizmetlerine ulaşması için çabaladık. Din, dil, ırk ayrımı yapmadan insanlığa ilaç olmayı arzuladık” dedi.

41. Dönem 2. Bölgelerarası Toplantısı’nın açılış konuşmasını Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak yaptı. Çolak, yaptığı konuşmada Anadolu’nun kadim tarihinde eczacılığın da olduğunu ve bu geleneği sürdürdüklerini ifade etti. Kamuya, hastaya ve eczacıya ilaç olmak için çalıştıklarını söyleyen Çolak:

“Yasamızın da bize verdiği görevin bir parçası olarak yerli ilacı destekliyoruz. Meslek örgütü olarak üretimin içinde yerimizi alıyoruz” dedi.

Toplantı, Türk Eczacıları Birliği Genel Sekreteri Ecz. Arman Üney’in Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti 41’inci Dönem 2 Bölgelerarası Çalışma Raporu hakkında gerçekleştirdiği kapsamlı bir sunum ile devam etti. Üney, sunumunda Merkez Heyeti’nin son altı ayda yaptığı çalışmalara ilişkin detayları katılımcılarla paylaştı.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz