"Cligosiban" isimli ilaç İngiltere'de 200 erkek üzerinde deneniyor..

cligosiban-isimli-ilac-200-erkek-uzerinde-deneniyor

Erken boşalma sorununa karşı geliştirilmeye çalışılan Cligosiban' isimli ilacın klinik deneylerine 200'den fazla erkek katılıyor.


12 Şubat 2019 12:32

Araştırmalara göre dünya çapında her üç erkekten biri erken boşalma sorunu yaşıyor. Bu konuda tıbbi tedavi olanakları sınırlı olmasına karşın İngiltere'de klinik araştırmaları sürdürülen "Cligosiban" isimli ilacın olumlu etkileri bekleniyor. Klinik deneyleri yapılan yeni bir ilaç sayesinde erken boşalma sorunu yaşayan erkeklerin birlikteliklerinin 4 katına kadar uzaması umuluyor.

İngiliz sağlık sistemi NHS’nin yaptığı bir araştırmaya göre, erkeklerin ortalama boşalma süresi 5.5 dakika. The Sun’ın haberine göre 200’den fazla erkek 'Cligosiban' isimli ilacın klinik deneylerine katılıyor. Bu deneylere katılanların boşalma süresi ise 30 saniye.

Sözü edilen yeni ilaç Cligosiban, erken boşalma (PE) tedavisi için geliştirilen seçici bir oksitosin reseptör antagonisti. Bu yeni ilaç 'aşk hormonu' denilen 'oksitosin'in salımını engelliyor, vücuttaki oksitosin oranını azaltarak erkeklerin orgazma ulaşma süresini uzatıyor. İlacın tek oral dozda ile kullanılması öngörülüyor.

https://www.researchgate.net/publication/328324140_Pharmacokinetics_Safety_and_Tolerability_of_Single_Oral_Doses_of_a_Novel_Oxytocin_Receptor_Antagonist-Cligosiban-in_Development_for_Premature_Ejaculation_Three_Randomized_Clinical_Trials_in_Healthy_Su

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz