Eczacı Odasından, "Bayer'i protesto edelim" çağrısı..

eczaci-odasindan-bayeri-protesto-edelim-cagrisi

İEO, eczacıları, Bayer Global'e e-mail göndererek protesto etmeye çağırdı.


06 Aralık 2018 12:40

İstanbul Eczacı Odası (İEO), eczacıları Bayer Türkiye'nin, Bepanthol isimli ürünü eczane dışı bir kanaldan satışına dair karar almış olmasını e-posta ile protesto etmeye çağırdı.

Odanın yaptığı duyuruda;

"Bayer Global'e durumu anlatan ve kararın iptalini istemek üzere hazırladığımız e-posta aşağıdadır.

Bu metni eczane/eczacı adını belirterek ilgili firmaya iletmeniz önemlidir." denildi ve gönderilecek e-postanın içeriği yayınlandı.

İstanbul Eczacı Odası'nın duyurusu şöyle;

Bayer Global'e Gönderilecek E-Posta Hakkında

Değerli Meslektaşlarımız;

Bildiğiniz üzere Bayer Türkiye, Bepanthol isimli ürününün eczane dışı bir kanaldan satışına dair karar almış bulunmaktadır. Bu kararın geri alınması konusunda yetkili merciinin Bayer Global olması vesilesi ile 21 Eylül 2018 tarihli Seçimsiz Genel Kurulumuzda üyelerimizden gelen talep üzerine alınan genel kurul kararı gereği Bayer Global'e durumu anlatan ve kararın iptalini istemek üzere hazırladığımız e-posta aşağıdadır.

Bu metni eczane/eczacı adını belirterek ilgili firmaya iletmeniz önemlidir.

Firmanın e posta adresi: [email protected]

CC'ye (bilgi) [email protected] adresini eklemeniz önemle rica olunur.

Bayer'e gönderilecek e-postanın metni şöyle

Bayer Global Yöneticilerinin dikkatine;

Türkiye'de bulunan 26.000 eczane eczacısından biriyim. Mesleğimi eczanenin birinci basamak sağlık kuruluşu olduğunun bilinciyle, bilgilerimi güncelleyerek, hastalarımla birebir iletişim kurarak sürdürüyorum.

Bayer Türk Kimya San.Ltd.Şti.nin "Bepanthol" ilacının değişik formlarını bir internet sitesi üzerinden satmak ve eczane dışı bazı satış noktalarına dağıtmak üzere harekete geçmiş olduğunu öğrenmiş bulunuyorum. Sürecin biz eczacılar ile Bayer Firması arasında uzun yıllardır kurulmuş olan ilişkiyi zedeleyecek yönde ilerlediği anlaşılmaktadır. Firmanızın böyle bir uygulama yoluna gitmesi ülkemizdeki eczacıların bir araya geldiği tüm mecralarda ve sosyal medya da dahil tüm platformlarda geniş bir karşılık bulmaktadır.

Bayer ürünleri mevcut durumda serbest eczanelerden halka eczacı gözetiminde verilmektedir. Ülkemizdeki sağlık uygulamaları, uygulama şekilleri ve yasal düzenlemeler bir bütün olarak değerlendirildiğinde Bayer ürünlerinin güvenilir ve etkili bulunmasının, hastalar tarafından tercih edilmesinin önemli bir sebebinin "bu ürünlerin eczanelerde ve eczacılar kontrolünde öneriliyor olması" olduğu son derece açıktır.

Halkımızda "internet üzerinden satılan sağlık ürünlerinin etkin ve güvenilir olmayacağı" hatta "yüksek olasılıkla sahte olacağı" yönünde haklı bir kanı oluşmuş durumdadır. Bayer Firması bu yolla halka ulaştırmayı seçtiği ürünlerde, ürünlerine dönük böyle bir yargı ile mücadele etmek yolunu doğrudan seçmiş olacaktır. Halkımızın eğilimi ilaç dışı sağlık ürünlerini de eczanelerden eczacı danışmanlığında temin etmektir. Açıkça görülmektedir ki, Türkiye temsilcinizin böylesi bir uygulama yoluna gitmesi; eczacılarımızın Bayer Firması ile olan ilişkisini bir bütün olarak tekrar gözden geçirmesine sebep olacaktır.

İlaç dışı kategorisinde dahi değerlendirilse, ülkemizdeki mevcut uygulama düzeninde, sağlık ürünlerinin internet üzerinden satılmasının, halk sağlığı bakımından bir tehlike oluşturacağını açıkça görmekteyim. Bu sebeple, firmanızın bu tavrını protesto ediyorum. Köklü bir ilaç üreticisi olma iddiasındaki bir firma olarak adımlarınızı halk sağlığını önceleyen bir bakış açısıyla atacağınızı umuyor, sizleri bu doğrultuda hareket etmeye davet ediyorum.

Ecz. …………………………………….

Genel kurul kararı için tıklayınız

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz