Geri ödeme kapsamına alınan 62 yeni ilacın tam listesi..

geri-odeme-kapsamina-alinan-62-yeni-ilacin-tam-listesi

Tıbbi ve Ekonomik Değerlendirme Komisyonu kararıyla62 yeni ilaç daha ödeme listesinde.


14 Kasım 2018 21:38

Tıbbi ve Ekonomik Değerlendirme Komisyonu kararıyla aralarında antibakteriyel ilaçlar, kalp ilaçları, vitamin destek grupları, KOAH, HIV, parkinson, alzheimer, solunum yolu hastalıkları ve ülser ilaçlarının da yer aldığı 62 ilaç Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesi'ne eklendi..

Eklenen ilaçların 58’inin daha önce eş değerlerinin bulunduğunu, 4 ilacın ise daha önce eş değerinin olmadığını belirtildi.

Geri ödeme listesine alınan ilaçlardan 58’inin yerli üretim, 4’ünün ise yabancı üretim olduğu açıklandı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk;

"62 ilacın, özellikle eş değer olanların ilaç listesine girmesiyle, ilaç tercihinde zenginleşme ve erişim kolaylığının yanı sıra yaklaşık 6 milyon lira yıllık tasarruf öngörüyoruz. Sosyal Güvenlik Kurumumuzda bu eklemeyle birlikte bedeli ödenen yurt içi ilaç sayısı 8 bin 467’ye ulaştı." dedi.

SGK'dan yapılan duyuru şöyle:

2018/2.DÖNEM TIBBİ VE EKONOMİK DEĞERLENDİRME KOMİSYONU KARARLARINA İSTİNADEN BEDELİ ÖDENECEK İLAÇLAR LİSTESİNDE YAPILAN DÜZENLEMELER HAKKINDA DUYURU

5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu gereği oluşturulan Sosyal Güvenlik Kurumu İlaç Geri Ödeme Yönetmeliği’nin 9-I ve 9-İ maddeleri gereği “Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesi”nde yapılan düzenlemeler ekte yer almaktadır.

Bu düzenlemeler 07/11/2018 tarihinde yürürlüğe girecektir

Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesine eklenen 62 yeni ilaç için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz