İlaç gurusu Prof. Niazi sordu; "Türkiye'nin parası mı çok..?"

ilac-gurusu-prof-niazi-sordu-turkiyenin-parasi-mi-cok

Prof. Niazi, "Biyoteknolojide öncelikler ve işbirlikleri sempozyumu" nda konuştu.


24 Nisan 2019 14:13

İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası'nın (İEİS) davetlisi olarak İstanbul'a gelen İllinois ve Houston Üniversiteleri Eczacılık Fakültelerinde Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sarfaraz Niazi ilginç açıklamalar yaptı.

ABD'nin ilk biyobenzer şirketini kuran ve Amerika İlaç ve Gıda Kurumu'na (FDA) kılavuzların değişmesi için dava açan Prof. Niazi, Hürriyet Gazetesi'nden Mesude Erşan'a konuştu ve Türkiye'de orjinal ilaç pazarının çok büyük olduğunu belirterek;

"Bu konuda nadir ülkelerden birisiniz. Türkiye'nin ya çok parası var, ya da bu şirketler kendi ürünlerini satma konusunda çok etkililer. Bu kabul edilebilir bir şey değil" dedi.

"Biyobenzer" kelimesini ilk öneren Prof. Niazi, deneyimini şöyle anlattı;

"Global oyuncu olmak için fırsatınız var.."

"Türkiye'deki şirketler için de pazarda global oyuncu olmaları için çok büyük fırsatlar var. Yerel için değil, dünya için planlarınızı yapın. Yatırımın geri dönüşü çok daha yüksek oluyor.

Hindistan'da da uzun yıllar önce bir geçiş süreci yaşanmıştı. Şimdi jenerik pazarın büyük bir kısmını kontrol ediyorlar. Onlarla rekabet etmenin de bir gereği yok, edilemez zaten.

Gelişmekte olan pazarlara tavsiyem düşük maliyetli jeneriklere yönelmek değil, daha kompleks jeneriklere ve biyobenzerlere odaklanmak. Hatta biyobenzerler dünün haberi. Şimdi gen terapilerini konuşuyoruz."

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz