Karadeniz Teknik Üniversitesinde, İlaç Farmasötik Teknoloji Merkezi kuruldu

karadeniz-teknik-universitesinde-ilac-ve-farmasotik-teknoloji-merkezi-kuruldu

İlaç ve Farmasötik Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezinin sektör paydaşlarına tanıtılması amacıyla bir toplantı düzenlendi.


16 Eylül 2018 21:02

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) bünyesinde İlaç ve Farmasötik Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruldu.

Sektör paydaşlarını bilgilendirmek amacıyla önceki gün düzenlenen toplantıya Trabzon Valisi Yücel Yavuz, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Onur Adıyaman'ın yanı sıra Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Temsilcileri, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü yetkilileri, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) temsilcileri, DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı temsilcileri ve özel ilaç sektörü temsilcileri katıldı.

Uygulamalı araştırmalar yapılacak

Toplantıda konuşan Karadeniz Teknik Üniversitesi Prof. Dr. Süleyman Baykal, İlaç ve Farmasötik Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin Beşeri, veteriner ve zirai ilaçla ilgili alanlarda bilimsel ve uygulamalı araştırmalar yaparak yeni teknikler geliştirmek amacıyla kurulduğu söyledi.

Baykal; “Bu toplantıyla birlikte merkezin hem tanıtımını yapacağız hem de paydaşlarla beraber karşılıklı neler yapılabileceğiyle ilgili görüşleri alacağız. Bu merkezin kuruluşu KTÜ bünyesinde bulunan öğretim üyelerimizin aracılığıyla oldu. Kuruluş aşaması Sanayi Bakanlığı ile birlikte yürütüldü. Ülkemizin 2023 hedefleri içerisinde olan ilaç endüstrisinin millileşmesine bağlı olarak bir süreç gelişti. Üniversitemiz ilaç sanayisinin de istekleri doğrultusunda ortak projeler yapacaktır” dedi.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz