MR'a sızan virüs doktorları da, yapay zakayı da kandırdı..

mra-sizan-virus-doktorlari-da-yapay-zakayi-da-kandirdi

İsrailli uzmanlar zararlı yazılımların tıbbi tarama cihazlarına sızabildiğini kanıtladı..


13 Nisan 2019 12:24

İsrailli yazılımcılar tıbbi görüntüleme cihazlarına sızabilen zararlı yazılımların, teşhis konulmasını yönlendiren test sonuçlarını değiştirebildiğini kanıtladı.

Ben Gurion Üniversitesi Siber Güvenlik Araştırma Merkezi uzmanları, tıbbı görüntüleme cihazlarındaki güvenlik zafiyetini ve siber saldırıya karşı savunmasız olduklarını kanıtlamak için zararlı bir yazılım geliştirdiler.

"Bilgisayar virüslerinin kanserde yanlış teşhislere yol açabileceğini" de açıklayan araştırmacılar, tetkik sonuçlarında sahte tümörler yaratan virüsün, doktorların kanser teşhisi koymasına yol açacak şekilde test sonuçlarını etkileyebildiğini gösterdiler.

Hastane bilgisayarlarına sızdırılan virüs, hastaların tetkiklerinde değişiklikler yapıyor. Sağlıklı bir insan kanser olmuş gibi gösterilebiliyor.

Yapılan bir çalışmada, gerçek akciğer tomografileri, bu kötü amaçlı yazılımlarla değiştirildi. Sağlıklı insanların akciğerlerinde tümör varmış gibi gösterildi.

Virüs doktorları kandırdı..

Sahte tarama sonuçları, üç kıdemli radyoloğun yanı sıra kanserli hücreleri tespit etmek için geliştirilmiş yapay zekayı da kandırmayı başardı. Aslında sağlıklı olan hastalara kanser teşhisi konuldu.

Virüs hasta insanların testlerindeki kanser izlerini de silebiliyor. Uzmanlar, tomografi, ve MR gibi bilgisayarlı görüntüleme sistemlerinin gelişmiş güvenlik özellikleriyle donatılmasının önemine dikkat çekiyor.

İsrailli araştırmacılar, bu virüslerin politikacı veya başkan adayı olan kişilerin ciddi sağlık sorunları varmış gibi gösterilerek yarıştan çekilmelerini sağlamak için kullanabileceğine vurgu yapıyor.

Hillary Clinton sağlık raporu almıştı

ABD başkan adayı Hillary Clinton'ın 2016 yılındaki seçim kampanyası sırasında tökezlemesi ve öksürmesi, ciddi sağlık sorunlarının olduğuna dair söylentilere yol açmıştı. Clinton sağlık raporu almak zorunda kalmıştı.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz