Sanovel İlaç FDA'dan onay aldı..

sanovel-ilac-fdaden-onay-aldi

FDA onayı ile Türkiye'de üretilen ilaç ABD'de de satılabilecek.


16 Ocak 2019 16:17

Toksöz Grup çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Sanovel İlaç’ın Silivri/Çantaköy’de yer alan üretim tesisi, Amerikan Gıda ve İlaç Kurumu (Food and Drug Administration – FDA) onayı aldı. Sanovel İlaç'ın hiç majör ve kritik bulgusu olmadan FDA onayını almış ilk ve tek Türk ilaç firması olduğu bildirildi. Üretim tesisine verilen FDA onayı Sanovel İlaç’a ait ürünlerin ABD'de ruhsatlandırılmasına ve sonrasında ihracatına imkân tanıyor.

Sanovel İlaç, ilaç üretiminde standartların belirlenmesinde dünyanın en önemli kuruluşu olarak kabul edilen Amerikan Gıda ve İlaç Kurumu’ndan (FDA) aldığı onayla üretim süreçlerinin Amerika standartlarına uygunluğunu tescillemiş oldu.

Sanovel İlaç’ın Silivri üretim tesisinde yapılan GMP denetimi, steril üretim alanları ile birlikte tüm tesisin Kalite Sistemlerini kapsıyor.

FDA onayının sadece Sanovel İlaç için değil Türkiye İlaç Sanayii için de önemli olduğuna değinen Sanovel İlaç Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Toksöz şunları söyledi:

“Bu başarı hem şirketimiz hem de ülkemiz adına gurur verici. Global vizyonumuz doğrultusunda yurt dışı faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bu onay ile birlikte Amerika pazarında da var olma gücünü yakalayacağız.”

Sanovel İlaç'ın geçtiğimiz Temmuz ayında Abraaj'ın Türkiye yatırımlarını devretme kararından sonra, farklı satış seçeneklerini değerlendirmek amacıyla Barclays'ı yetkilendirdiği bildirilmişti.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz