Yerli ihtiyacın 3 katı üretim potansiyeli kuruluyor.. Hedef ihracat..  

yerli-ihtiyacin-3-kati-uretim-potansiyeli-kuruluyor-hedef-ihracat-nbsp

Halihazırda tamamı ithal edilen ilaçlı stent için yeni fabrikanın, 2019 yılının ilk çeyreğinde açılması bekleniyor.


02 Kasım 2018 23:14

Türkiye'nin ilaçlı stent tüketiminin 3 katını üretebilecek Alvimedica firması son aşamaya geldi.

Girişimsel kardiyoloji alanında faaliyet gösteren, muhtelif kateter ve ilaçlı stent üretimi ve kalp kapakçığı Ar-Ge çalışmaları için düğmeye basan firma, bu alanda üretimin yapılacağı yeni fabrikasını açmak için gün sayıyor.

Alvimedica Yönetim Kurulu Başkanı Leyla Alaton, Proje Bazlı Teşvik Sistemi kapsamında desteklenen ve muhtelif kateterle ilaçlı stent üretiminin gerçekleştirileceği yeni fabrikalarının yıl sonunda hazır olacağını belirterek;

"İlaçlı stent dediğimiz üründen Türkiye'de bir yıl içinde 300 bin adet kullanılıyor ve bunların neredeyse yüzde 100'ü ithal. Bu fabrika üretime geçtikten sonra bunun 3 katını yani yıllık 900 bin adet stent üreteceğiz. Hem ülkemizdeki ihtiyacı karşılayacağız hem de iki katı kadar da ihracat yapacağız.

Potansiyel katkı 200 milyon dolar

Katma değeri yüksek bu ürünün ihraç edilmesi ülkemiz için hem gurur kaynağı hem de cari açığın kapatılması açısından çok önemli. Sadece ilaçlı stentteki cari açığa potansiyel katkımız yılda 200 milyon doların üzerinde olabilecek." dedi.

İstanbul Trakya Serbest Bölge'deki üretim merkezlerinin hemen yanında açılacak ikinci fabrikalarının inşaatının yüzde 95 tamamlandığının bilgisini veren Alaton Alaton, fabrikanın inşaatının kasım ayı ortasında bitmesini planladıklarını ardından makine yerleşimleri ve onay süreçlerinin başlayacağını aktararak,

Üretim 2019'un ilk çeyreğinde

"Tüm makinelerin kurulumları sonrası fabrikamızın hazır olma tarihi 2018 sonu olarak planlandı. 2019 yılının ilk çeyreği içinde tüm kalite onay süreçlerinin tamamlamayı hedefliyoruz. Akabinde muhtelif kateter ve ilaçlı stent üretimimizi artıracağız." diye konuştu.

Mevcut üretim merkezlerinde 250 personelin istihdam edildiğini dile getiren Alaton, yeni fabrikalarının tamamıyla üretime geçmesiyle bin nitelikli personelin alınacağını bildirdi.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz