"Kampanyalarına katılmayın, eşdeğerini verin.."

bayere-karsi-hareket-buyuyor-kampanyalarina-katilmayin-esdegerini-verin

Balıkesir Eczacı Odası eczacıları Bayer'e karşı eylemli işbirliğine çağırdı.


18 Eylül 2018 18:11

Balıkesir Eczacı Odası bir duyuru yayınlayarak eczacıları Bayer'e karşı eyleme çağırdı.. Eczacı Odası'nın duyurusunda;

"..Bayer firmasının saha temsilcileri eczanelerimizi dolaşıp neredeyse daha önce görmediğimiz kampanyaları bize sunmaktalar.Bu kritik dönemde sadece günü kurtaran kampanyalara katılmamak, elimizde var olan tüm Bayer ürünlerinin iade edilmesi ve mümkünse reçetelerde dahi  eşdeğere yönelinmesi hayati önem arz etmektedir.." ifadeleri kullanıldı.

Balıkesir Eczacı Odası'nın duyurusu şöyle:

Eczanelerimizin Yaşam Mücadelesinde Bir Adım da Sen At !

Değerli Meslektaşlarımız;

Bildiğiniz üzere Bayer  firması kısa bir süre önce Bepanthene isimli ilacın formülünde bir takım değişiklikler yaparak ürünü ilaç dışı kategorisine almıştı. O günden bugüne her ne kadar reçetesiz olsa da birer sağlık profesyoneli olan biz eczacılar kontrolünde halkın kullanımına sunulmaya devam etti. Ancak son dönemde odamıza ve birliğimize ulaşan bilgilere göre söz konusu ürünlerin zincir marketlerde satılmasıyla ilgili tüm hazırlıkların tamamlanmış olduğunu öğrendik.

Bu davranış, kağıt üzerinde ilaç dışı olarak değerlendirilse bile mutlaka sağlık profesyonelleri kontrolünde kullanımı gerekli olan ürünlerin eczanelerimizden çıkmasına yani OTC yasasının hayata geçmesine  yol açacaktır. Konu Odamız ve birliğimizin gündeminde olmakla birlikte bireysel olarak üzerimize düşen bazı sorumluluklar söz konusudur.

Bayer firmasının saha temsilcileri eczanelerimizi dolaşıp neredeyse daha önce görmediğimiz kampanyaları bize sunmaktalar.Bu kritik dönemde sadece günü kurtaran kampanyalara katılmamak, elimizde var olan tüm Bayer ürünlerinin iade edilmesi ve mümkünse reçetelerde dahi  eşdeğere yönelinmesi hayati önem arz etmektedir.

Sevgili meslektaşlarımız, mesleğimizin ve halk sağlığın bekasını tehdit eden bu tür davranışlar karşısında her zaman birlik ve beraberliğimizle dik durmuş bir meslek örgütü olarak, bugün de söz konusu firma yanlışından dönene denk bu uygulamalarımıza devam edeceğiz.

Bilgilerinize sunarız.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz