BioNTech kendi aşısının sorumluluğunu almak istemiyor..

biontech-kendi-asisinin-sorumlulugunu-almak-istemiyor

Fatih Altaylı, BioNTeck'in kendi aşısı işe ilgili olarak "sıfır sorumluluk" istediğini yazdı


21 Ocak 2021 00:21

Türkiye'ye geliş programı açıklanan Çin firması Sinovac'ın ürettiği Coronavac aşısın yanı sıra, nisan ayı sonuna kadar BioNTech’ten de toplam 5 milyon doz aşı geleceği açıklanmıştı. Ancak gelinen noktada böyle bir tedarik pek mümkün görünmüyor.

İlk sorun BioNTech'in üretim planlamasında yaşlanan sıkıntılar.

Amerikan ilaç şirketi Pfizer ile Alman biyoteknoloji firması BioNTech, geliştirdikleri Covid-19 aşısı üretimini artırmak için imalat operasyonlarını yeniden ölçeklendireceklerini belirterek, Avrupa'ya yapılan tedarikin geçici olarak azaltılacağını açıkladı. Bu karar doğal olarak Türkiye'yi de etkileyecektir.

Ancak BioNTech anlaşmasında daha önemli bir sıkıntı olduğu ortaya çıktı.  

Habertürk Gazetesi yazarı Fatih Altaylı 20.01.2021 tarihli yazısında BioNTech ile tam olarak anlaşma sağlanamadığını ve bunun nedenini açıkladı.

Altaylı'nın yazısındaki ilgili bölüm şöyle;

"...BioNTech ile tam anlaşma sağlanamamış olmasının nedeni ise BioNTech’in “risk garantisi” vermiyor olması imiş.

BioNTech, corona aşasının kısa ve uzun vadeli yan etkileri ve etkinliği ile ilgili “sıfır sorumluluk” anlayışı içinde bir anlaşma istiyormuş.

Yani olası kısa ve uzun vadeli tüm riskler için aşıyı satın alan ülkenin sorumlu olmasını, üretici firma BioNTech-Pfizer’in hiçbir sorumluluğu olmayacağının garanti edilmesini talep ediyormuş.

Deneme sürelerinin kısa tutulmasından dolayı, bu aşıyı olan kişilerde bir sorun ortaya çıkar ise açılacak tazminat davalarından kendini korumak istiyormuş BioNtech. Anlaşma bu yüzden bir türlü sağlanamamış."

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz