Ege Bölgesinde yeni bir ecza kooperatifi kuruluyor..

ege-bolgesinde-yeni-bir-ecza-kooperatifi-kuruluyor

Manisa Eczacı Odası ilk imzaların atılmaya başlandığını açıkladı.


11 Mart 2019 11:50

EDAK Ecza Kooperatifinin bir yıl kadar önce faaliyetini durdurmasından sonra, Manisa Eczacı Odası, Ege Bölgesinde yeni bir Eczacı Kooperatifinin kurulması için ilk imzaların atıldığını duyurdu. Oda geçtiğimiz Mayıs ayında ön talep formlarının kabul edilmeye başlandığını açıklamıştı.

Manisa Eczacı Odası'nın açıklaması şöyle;

EGE ECZA KOOP. İÇİN İLK İMZALARIMIZI ATTIK

Yaklaşık bir yıldır hasretini çektiğimiz kooperatifimiz için ilk imzaları,

Ecza kooperatiflerinin doğduğu topraklarda, Ecz. NEŞE GÜLERSOY toplantı salonumuzda  attık. Kısa sürede tüm bölgede örgütlenmek üzere yola çıkıyoruz...

Ege Ecza Koop. bölgemize ve mesleğimize hayırlı olsun...

"Kanaatim odur ki, muhakkak surette birleşmede kuvvet vardır. Kooperatif yapmak , maddi ve manevi kuvvetleri, zeka ve maharetleri birleştirmektir. Yoksa bir zayıf ile bir kuvvetlinin birleşmesinden bahsetmiyorum. Birleşmenin böylesi zayıf olanın kuvvetliye esir olması demektir. Ege iktisat mıntıkasındaki bütün insanların hasılalarını ve gayretlerini birleştirmesi muhakkak feyizli neticeler verecektir. Türkiye ' nin say, hayat ve mevcudiyetini mütalaa edince birleşmeden mütevellit fayda ve menfaatlerin çok büyük olacağı kanaatine varacağınızdan şüphe etmiyorum.Müstahsillerin birleşmesinden şahsi menfaatlerinin haleldar olacağını düşünenler tabii şikayet edeceklerdir."

Mustafa Kemal ATATÜRK / İzmir , 1 Şubat 1931

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz