İthal ediliyordu, artık Türkiye'de üretilecek..

ithal-ediliyordu-artik-turkiyede-uretilecek

İmza töreni Pharmactive İlaç'ın Çerkezköy tesislerinde yapıldı.


20 Haziran 2019 10:31

Chiesi'nin Beklometazon etken maddeli nazal steroid sprey ürününü, Türkiye'de Pharmactive İlaç üretecek. Türkiye’de 10 yılı aşkın bir süredir faaliyet gösteren İtalya merkezli uluslararası ilaç firması Chiesi Türkiye, yerel yatırımlarını artırmaya yönelik stratejisi kapsamında, Pharmactive ile beklometazon etken maddeli nazal steroid ilacı için yerel üretim anlaşması imzaladı.

Pharmactive İlaç’ın Çerkezköy’deki üretim tesisinde gerçekleşen imza törenine her iki firmanın yönetim ekipleriyle birlikte Chiesi Türkiye Genel Müdürü Umut Meriç ve Pharmactive Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Sancak katıldı.

İlaçta yerelleşmeye katkı

Chiesi Türkiye Genel Müdürü Umut Meriç, yerel ilaç üretiminin yerel ekonominin desteklenmesi açısından önemli olduğu belirterek, ilaçta yerelleşme hedefine katkı sağlayacak bu anlaşma ile ilgili şu bilgileri verdi:

“Dünya’da 80, Türkiye’de ise 10 yılı aşkın süredir hastaların tedavisi için yenilikçi çözümler sunan ve yaşamlarını sağlıklı olarak sürdürmelerine yardımcı olan Chiesi; solunum & allerji hastalıkları, yeni doğan yoğun bakım ve nadir hastalıklar alanlarındaki güçlü ürünlerini global deneyimi ile Türk tıbbının hizmetine sunmaktadır. İlaçta yerelleşmeyi önemseyen bir firma olarak geçtiğimiz yıl Pharmactive İlaç ile başladığımız iş birlikteliğinin kapsamını genişletiyoruz.

Artık Türkiye'de üretilecek

Bugüne kadar ithal ettiğimiz ve portföyümüzde önemli bir yere sahip beklometazon etken maddeli nazal steroid sprey ürünümüzü Pharmactive İlaç iş birliği ile Türkiye’de üretme kararı aldık. 

Pharmactive Çerkezköy tesislerinde teknoloji transferinin tamamlanması ile yerel üretimimiz başlayacak. Global ölçekte cirosunun yüzde 20’den fazlasını AR-GE faaliyetlerine ayıran ve yenilikçi ürünler geliştirmekte olan Chiesi’nin, Türkiye’deki büyüme planlarının hayata geçmesi için kritik öneme sahip olduğunu düşündüğümüz bu iş birlikteliğinin artarak devam etmesinden mutluluk duyuyoruz.”

5 yıllık sözleşme

Pharmactive Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Sancak ise “Üretim tesisimiz yüksek kapasite ve teknolojisiyle sadece Türkiye’nin değil Avrupa’nın da sayılı ilaç üretim tesislerinden birisidir. Chiesi ile imzaladığımız 5 yıllık sözleşme dahilinde çalışmalarımız devam etmektedir. İşbirliğimizin kapsamının artması bizleri gururlandırmaktadır. Chiesi’nin lokal büyüme hedeflerine katkıda bulunmak bizler için mutluluk kaynağıdır” dedi.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz