P&G, sahte "Vicks VapoRub" hakkında açıklama yaptı..

procter-amp-gamble-sahte-vicks-vaporub-38-gr-hakkinda-aciklama-yapti

Vicks markalı ürünlerin sadece yetkili ecza depolarından temin edilmesini istendi.


25 Haziran 2019 20:19

İstanbul Eczacı Odası, Procter & Gamble Tüketim Malları Sanayi A.Ş. tarafından iletilen sahte  "Vicks VapoRub 38 gr" isimli ürün hakkındaki açıklamayı yayınladı..

Procter & Gamble'nin açıklaması şöyle;

Değerli Eczacım,

Sîzlere Türkiye'de Vicks VapoRub 38gr ürününün sahteleri ile ilgili bilgilendirme yapmak için ulaşıyoruz. Tüketici sağlığını tehdit edebilecek bu konuyu P&G olarak ciddi şekilde ele aldığımızı belirtmek isteriz.

Vicks VapoRub 38gr bir reçetesiz ilaç olup, sahtesi tüketicilerin sağlığı için muhtemel tehlike arz etmektedir. Bununla birlikte sahte ürünler şirketlere ait fikri mülkiyet haklarını ihlal etmektedir. Firmamız ciddi bir suç olarak gördüğü sahtecilikle hukuki yollarla mücadele etmeye devam edecektir. Ayrıca markalarımızı ve fikri mülkiyet haklarımızı savunmak için Kolluk kuvvetleri, Gümrük ve konuya ilişkin diğer yerel ve bölgesel kaynaklar ile yakın işbirliği içerisindeyiz.

Taklit mallara ilişkili zararlı sonuçlar göz önüne alındığında bu süreçte sîzlerle işbirliği içerisinde hareket etmek isteriz. Tüketicilerin bu yolla dolandırılmalarını ve sağlıklarını riske atmalarını önlemek amacıyla, Vicks markalı ürünleri sadece yetkili ecza depolarından doğrudan temin etmenizi tavsiye ediyoruz. Yetkili olmayan dağıtıcıları kullanan alıcılar piyasaya sahte malların satışı konusunda risk arzetmektedirler. Bu durum tüketici güvenliğini tehlikeye atabilir ve yetkililer tarafından soruşturma ve kovuşturmaya, ve zarar gören taraflardan dava açılmasına sebep olabilir.

Sahte ürünlerle ilgili pazarı sürekli takip etmekteyiz. Bu doğrultuda, sahadan gelecek olan şüpheli ürün bilgilendirmelerinin tarafımızla paylaşılmasına açığız.

Desteğiniz ve işbirliğiniz için teşekkür ederiz.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz