Türkiye'de kaç kişinin Koronavirüse yakalandığını TÜİK hesaplayacak..

turkiyede-kac-kisinin-koronaviruse-yakalandigini-tuik-hesaplayacak

Türkiye'nin bağışıklık haritasının çıkarılması için TÜİK kolları sıvadı..


29 Nisan 2020 16:35

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), evlerde korona virüs testi yapacak ve buna bağlı olarak Türkiye’nin bağışıklık haritası hazırlanacak.

Haberi, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca vermiş; Türkiye için bir bağışıklık haritası hazırlanacağını açıklamıştı. Uygulamanın detayları da Türkiye gazetesinde yayınlandı.

TÜİK ekipleri illerin nüfus oranlarına göre belli sayıda ev belirleyerek, evde yaşayanlara Korona virüs testi yapacak. Rastgele seçilen evlere yapılacak testlerle Türkiye’ deki virüs yoğunluğunun yüzde olarak dağılımı belirlenecek.  Yapılacak hesaplamalarla Türkiye’ de kaç kişinin virüse yakalandığı veya henüz hiç virüs bulaşmamış olanların sayısının tahmini olarak ortaya çıkacak.

Test için; bazı illerde kamuda çalışan diş hekimleri de görevlendirildi. Haziran ayı başında kademeli olarak Turizm sezonunun başlatılması planlanıyor. Bu nedenle ilk uygulama Antalya’ da başladı

Antalya’ nın ardından bazı büyük şehirlerde yapılan rasgele testler tüm yurtta yaygınlaştırılacak. Rasgele testlerden elde edilecek sonuçları, İl Pandemi kurulları değerlendirecek. Böylece illerdeki virüs dağılımı yayılma ihtimali de hesaplanıp, hangi şehirde hangi yasakların kaldırılacağına karar verilecek. Risk planlaması yapılacak. Virüs yükü düşük illerde bazı yasaklar esnetilecek.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz