Yardımcı eczacılar için 2019 yılı 2. başvuru dönemi geldi..

yardimci-eczacilar-icin-2019-yili-2-basvuru-donemi-geldi

Yardımcı eczacıların 2019 için ikinci başvuru dönemi 18 Mart'ta başlıyor.


14 Mart 2019 13:32

Türk Eczacıları Birliği (TEB), yardımcı eczacılar İçin 2019 yılı ikinci başvuru dönemi takvimini duyurdu.

Ankara Eczacı Odası'nın duyurusu şöyle:

Yardımcı Eczacılık İçin 2019 Yılı İkinci Başvuru Dönemi Takvimi Duyurusu

Bilindiği üzere Yardımcı Eczacı Çalışması ve Yerleştirilmesine Dair Usul ve Esaslar, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından 27.12.2018 tarih ve E.239085 sayılı Makam Oluru ile yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Buna göre, TEB’in tarafımıza gönderdiği “2019 Yılı İkinci Başvuru Dönemi Takvimi” ne dair yazı ekte bilgilerinize sunulmuştur.

Meslektaşlarımıza önemle duyurulur.

EK-1: 2019 Yılı İçin İkinci Başvuru ve Yerleştirme Takvimi Yapılacak İşlemler Hakkında

EK-2: TİTCK Başkanlığı Tarafından Yayımlanan Yardımcı Eczacı Çalışması ve Yerleştirilmesine Dair Usul ve Esaslar Metni

TEB'in yazısı şöyle:

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından, Yardımcı Eczacı Yerleştirmesi ve Çalıştırılmasına İlişkin Usul ve Esaslar'ın 27.12.2018 tarihinde yayımlanmasının hemen ardından, birinci başvuru takvimi ile, Eczacı Bilgi Sistemi'nde Yardımcı Eczacı Ön Kayıt İşlemleri ve Eczacı Bilgi Sisteminde Eczane Çalışanı Bilgilerinin Güncel Tutulması Hakkında gerekli bilgilendirmeler ilgi (a) ve ilgi (b)'de kayıtlı yazılarımız ile yapılmıştı.

2019 Yılı için İkinci, Üçüncü, Dördüncü ve Beşinci Başvuru ve Yerleştirme Takvimi tarihlerinin de Birliğimiz tarafından belirlenerek Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'na bildirildiği ve Kurum tarafından uygun bulunduğu konusunda, ilgi (c) yazımız ile bilgi verilmişti.

Her başvuru ve yerleştirme döneminde, başvuru sahipleri için yeniden kullanıcı adı ve şifre oluşturulacağı için, yeni başvuru ve yerleştirme döneminde başvuru yapmak isteyen meslektaşlarımızın, aşağıdaki süreç doğrultusunda işlem yapmaları gerekmektedir.

”2019 Yılı için İkinci Başvuru ve Yerleştirme Takvimi;

18-22 Mart 2019 tarihleri arasında, Bölge Eczacı Odaları tarafından, yardımcı eczacı adaylarının ön kayıt başvurularının alınması ve ön kayıt sonrasında başvuru sahiplerine tercih ekranı için kullanıcı adı ve şifrelerinin imza karşılığında verilmesi,

23-28 Mart 2019 tarihleri arasında, Türk Eczacıları Birliği tarafından açılacak ekran aracılığıyla adayların il tercih başvurularının gerçekleştirilmesi,

29 Mart 2019, yapılan başvurular doğrultusunda yerleştirmelerin gerçekleştirilmesi ve sonuçların duyurulması" şeklindedir.

Başvuru takvimi gereğince; Bölge Eczacı Odalarımız, ön kayıt işlemlerini, Eczacı Bilgi Sistemi'ndeki ekran aracılığıyla 18 Mart 2019 Pazartesi günü saat 08:30 itibariyle yapabileceklerdir. Bu ekran aracılığıyla gerçekleştirilecek işlem adımları için ekran görüntüleri ekte iletilmektedir. Ön kayıt işlemleri, 22 Mart 2019 Cuma günü saat 17:00'ye kadar devam edecektir.

Yardımcı eczacı olarak çalışmak isteyen meslektaşlarımız, diploma/geçici mezuniyet belgesi ve kimlik belgesi ile, ön kayıt yaptırmak üzere kendilerine en yakın Bölge Eczacı Odasına başvurabilecektir.

Yardımcı Eczacı Ön Kayıt Başvurusu yaparak, il tercihi aşamasında tercihte bulunacak olan meslektaşlarımızın, yardımcı eczacı olarak çalışacakları eczanelere yerleştirilmesi aşamasında, Eczacı Bilgi Sistemi'nde kayıtlı olan eczane çalışanları bilgileri esas alınacaktır.

Bu nedenle, Eczacı Bilgi Sisteminde, eczacı çalıştırmakta olan eczanelerle ilgili kayıtlarınızın güncel tutulması; bölgenizde, eczanede fiilen çalışan ama Eczacı Bilgi Sistemi'ne kayıt edilmemiş eczacı ve yardımcı eczacılar varsa bunların kayıtlarının mutlaka yapılması; yukarıda konu edilen maddeye göre ilaveten yardımcı eczacı çalıştırmak zorunda olmayan meslektaşlarımızın, yerleştirmede esas alınacak listeye dahil edilmemesi açısından çok önemlidir.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz